Skip to main content

Egységben az erő

Írta: NAV
Megjelent: 2023. szeptember 30. Szombat, 02:18

20230918 131206 L

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói, bevetési járőrei, valamint a MERKUR Bevetési Egység sikeres akciót hajtott végre a napokban több, Csongrád-Csanád vármegyei helyszínen. A közös munka eredményeképpen mintegy 1000 karton cigarettára bukkantak, majd gondoskodtak azok lefoglalásáról.

 

 

A MERKUR Bevetési Egység az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyére kiterelt egy szegedi férfit, akinek az autójában 5000 doboz, adózatlan, zárjegy nélküli, külföldi cigarettát találtak a dél-alföldi pénzügyi nyomozók.

20230918 132105 L

A férfi tartózkodási helyén tartott kutatás során további 1915 doboz cigaretta került elő, egy vele összefüggésbe hozott Csongrád-Csanád vármegyei lakos raktára pedig nem csak cigit, hanem fekete zacskókba csomagolt vágott dohányt is rejtett.

 

Itt azonban nem ért véget a hatósági eljárás. Egy másik helyszínen a pénzügyőrök tetten érték az egyik elkövetőt, aki mit sem sejtve, épp az autójából pakolta ki az illegális füstölnivalót.

 

Az intézkedések alkalmával 4 helyszínen, mindösszesen 10006 doboz zárjegy nélküli, adózatlan cigarettát és 4 kg zárjegy nélküli vágott dohányt foglaltak le munkatársaim. Az elvont jövedéki adó, mint vagyoni hátrány összege eléri a 16 millió forintot. A nyomozók két embert hallgattak ki gyanúsítottként költségvetési csalás bűntette miatt. Az ügyben további gyanúsítottak kihallgatása várható.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb