Skip to main content

A rendőri intézkedés sem tartotta vissza az ittas kamionost, hogy folytassa az útját

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2023. október 03. Kedd, 09:19

Kép1

A Fonyódi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó budapesti férfival szemben, akitől hiába vették el a rendőrök a jogosítványát, folytatta az ittas vezetést.

 

 

A vádirat lényege szerint a férfi egy szállítmányozással foglalkozó cég alkalmazásában állt előbb irodai alkalmazottként, majd - miután a korábbi ittas járművezetése miatt eltiltása letelt -gépjárművezetőként.

 

A vádlott 2023 februárjában Budapestről indult a sértett cég vontatóból és egy félpótkocsiból álló járműszerelvényével olaszországi úticélja felé úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A súlyosan ittas állapotban lévő vádlottat telefonon felhívta a cég egyik karbantartója, aki észlelte, hogy a vádlott nincs vezetésre alkalmas állapotban, ezért bejelentést tett a 112-es segélyhívóra. A bejelentés alapján a járőrök az M7-es autópályán intézkedés alá vonták a férfit és előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol megállapították az ittasságát és a vezetői engedélyét elvették.

 

A rendőrök az intézkedés befejezése után a férfit szabadon bocsátották, aki felvette a kapcsolatot a cég ügyvezetőjével. A férfi annak ellenére, hogy ittas volt, a vezetői engedélyét elvették, illetve a cégvezető kifejezetten megtiltotta neki, hogy a járműszerelvénnyel továbbinduljon, folytatta az útját, sőt még további alkoholt fogyasztott. Ezután a további jogtalan járműhasználat megakadályozása érdekében maga az ügyvezető tett bejelentést a rendőrségen, mely alapján a járőrök az M7 autópályán ismételten intézkedés alá vonták a súlyosan ittas állapotban lévő férfit.

 

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

A fényképet a fonyódi járőrök készítették a második intézkedés során, a sofőrfülkében talált, bontott üveg borról.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb