Skip to main content

Százmilliós kár

Írta: NAV
Megjelent: 2024. január 26. Péntek, 22:05

cats2204

Az M5-ös autópályáról egyenesen a bűnjelraktárba kerültek azok a hamis ruhák és órák, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár kamion rakterében találtak.

 

 

Több mint húsz bűnjelzsákot töltöttek meg a pénzügyőrök hamis termékkel egy közúti ellenőrzés után. Bulgáriából Németországba tartott az a teherautó, amit Bács-Kiskun vármegyénél állítottak meg az egyenruhások.

A raktér átvizsgálásakor három, fekete fóliába tekert palettát találtak. A gondosan lezárt raklapokról különféle márkajelzésű (Chanel, Armani, Balenciaga, Burberry, Gucci) melegítők, kabátok, nadrágok kerültek elő, a ládák némelyikében pedig Rolex, Lacoste, Adidas és Hugo Boss feliratú óraszettek is lapultak.

A divatosnak tűnő, márkásnak álcázott termékek silány minőségén látszott, hogy egytől egyig hamisítványok, amit a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítettek.

A sofőr azt mondta, hogy nem tudott a szállítmány tartalmáról, az autót a rakománnyal együtt céges plombával lezárva vette át.

A pénzügyőrök összesen 1046 darab hamis ruházati terméket és 21 órát foglaltak le. Az elkövetők közel 135 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az egyenruhások iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb