Skip to main content

Füstbe ment terv

Írta: NAV
Megjelent: 2024. január 27. Szombat, 10:10

cats1010

Egy illegális cigarettagyár működtetése miatt 7 főt gyanúsítottként hallgattak ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói. Az előzetes szaktanácsadói vélemény alapján a töltőgépsor percenként 400 szál cigaretta előállítására volt alkalmas.

 

 

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a NAV Bevetési Igazgatóságával és MERKUR Bevetési egységével közösen tartottak kutatást egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei telephelyen. A telephelyen található raktárhelyiségben cigarettagyártásra alkalmas gyártó, fermentáló és csomagológép üzemelt, valamint cigarettagyártáshoz használatos alapanyagokat, illetve késztermékeket is tároltak.

A fent említett helyszínnel összefüggésben egyidejűleg több helyen is kutatást hajtottak végre a pénzügyőrök, mely eljárások során összesen több, mint 2 tonna vágott dohányt, közel 300.000 szál cigarettát és különböző gyártáshoz használatos termékeket, gépeket foglaltak le.

Az illegális cigarettagyártás két főszervezőjét és a gyártást elősegítő személyeket költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A Nyíregyházi Járásbíróság 2024. január 26. napján elrendelte a két főszervező letartóztatását.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb