Skip to main content

Konténerben tárolta a drogot...

Írta: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda
Megjelent: 2024. február 22. Csütörtök, 21:29

kép1 1277

A Nemzeti Nyomozó Iroda pécsi osztályának nyomozói közel 100 millió forint piaci értékű kábítószert foglaltak le. Egy 44 éves férfit elfogtak és őrizetbe vettek, jelenleg letartóztatásban van.

 

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztálya idén januárban indított nyomozást egy mogyoródi férfival szemben, miután felmerült, hogy drogkereskedéssel foglalkozik.

A gyanú beigazolódott, miután több bizonyíték támasztotta alá, hogy F. Sándor 2023 májusától rendszeresen kábítószert vásárolt, amelyet egy budapesti raktárbázison, egyik ismerőse által bérelt konténerben rejtett el. Így akarta elkerülni, hogy a konténer és a drog hozzá legyen köthető. A mogyoródi férfi a gyanú szerint a megvásárolt kábítószert rendszeresen továbbértékesítette.

A drogdíler elfogására február 16-án akciót szervezett a KR NNI pécsi egysége az NNI székesfehérvári egységének, valamint a Baranya vármegyei nyomozóknak a bevonásával. A több helyszínen – köztük Budapesten, Pécsen és Keszthelyen – tartott kutatások során a nyomozók több mint 30 kg kábítószergyanús növényi származékot, tablettát, valamint a drog csomagolásához, tárolásához, adagolásához szükséges eszközöket – mérleget, nejlontasakot – találtak és foglaltak le.

Az NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály pécsi osztályának nyomozói a 44 éves férfit elfogták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

A drogügylettel összefüggésben további egy fogyasztót és egy terjesztőt gyanúsítottak meg a nyomozók. Kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás ellenük.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb