Skip to main content

Fiatalok rongáltak meg több síremléket Csurgón

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. február 23. Péntek, 08:22

válogatás a megrongált sírokról

A Kaposvári Járási Ügyészség a temetőben, a halott emlékére rendelt tárgy megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat azzal a 15 éves fiúval szemben, aki gyermekkorú társával vitte végbe vandál cselekményét.

 

 

A vád szerint a terhelt és életkora miatt nem büntethető társa 2023 márciusában egy rokonuk sírját akarták felkeresni a csurgói köztemetőben, azonban azt nem találták meg. A fiatalok mégsem hagyták el a sírkertet, hanem motiválatlan dobálózásba kezdtek a közelükben lévő sírokra helyezett tárgyakkal, így a halottak emlékére rendelt vázák, mécsesek összetörtek, az eltalált sírkövek megkarcolódtak.

Az elkövetők azonban ennyivel nem elégedtek meg, volt olyan síremlék, amelynek fejfa részét ledöntötték talapzatáról, valamint egy másikról az elhunytak nevét jelölő márványtáblát feszítették le és törték össze.

A vádlott és társa cselekménye miatt a vádiratban szereplő 12 síremlék közül a legnagyobb kár abban a sírban keletkezett, amelynek helyreállítási költsége 100.000 forintot tett ki.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában próbára bocsátást indítványozott a tettét megbánó fiatallal szemben.

A felhasznált képeket a nyomozó hatóság készítette a szemle során a megrongált sírokról.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb