Skip to main content

Hamis horvát orvosi iratokkal akarta késleltetni testvére börtönbe vonulását

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. február 26. Hétfő, 08:48

ugyeszseg szekhaz

A Kaposvári Járási Ügyészség büntetőügyben folytatólagosan elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó keszthelyi nővel szemben, aki a testvérével szemben kiszabott börtönbüntetés végrehajtását akarta hamis okiratokkal elodázni.

 

 

A vádirat lényege szerint a vádlott testvérével szemben a Kaposvári Törvényszék több éves börtönbüntetést szabott ki adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt. A férfinak már be kellett volna vonulnia a börtönbe, amikor a vádlott a szabadságvesztés végrehajtásának elhalasztása érdekében 2021. és 2022. években az általa meghatalmazott védők útján többször olyan, előbb a zadari, majd a rijekai kórházak által kiállított horvát nyelvű orvosi dokumentumokat nyújtott be, melyek szerint a férfi az életét közvetlenül veszélyeztető betegségben szenved.

A vádlott kérelmének először a Kaposvári Törvényszék helyt adott, és hat hónap halasztást engedélyezett a szabadságvesztés megkezdésére, de az újabb kérelmekkel kapcsolatban végrehajtott szakértői vizsgálatok alapján azonban beigazolódott, hogy a férfi nem szenved a büntetés végrehajtását kizáró betegségben, ahogy az is, hogy a vádlott által becsatolt horvát orvosi dokumentumok hamisak és egyben valótlan tartalmúak is.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb