Skip to main content

Nem tért jó útra a fiatal férfi, még a gyámhivatali ügyintézőre is rátámadt

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. március 04. Hétfő, 09:28

marcal ugyeszseg

A Marcali Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó, büntetett előéletű férfival szemben, aki minden konfliktusát erőszakkal és fenyegetőzéssel oldotta meg.

 

 

A vádirat lényege szerint a vádlott - aki erőszakos bűncselekmények miatt már a fiatalkorúak fogházát, illetve felnőttként a börtönt is megjárta - 2023 januárjában, a marcali buszállomáson bántalmazta barátnője haragosát, akit megrúgott és megütött, mert szerinte tiszteletlenül bánt szerelmével.

A vádlott 2023 júliusában is közterületen került konfliktusba egy másik sértettel, akit azért ütötte meg, mert az szólt neki, hogy ne hallgasson olyan hangosan zenét.

Sőt a férfi egy későbbi találkozásuk során újra nekitámadt a sértettnek, akire azért haragudott, mert a korábbi esetről beszámolt a rendőrségen. A sértett a bántalmazás után bemenekült egy szociális intézménybe, ahol a segítségére siető családsegítő megkísérelte lecsitítani a vádlottat, aki erre életveszélyesen megfenyegette őt.

A vádlott nemcsak ekkor került összetűzésbe közfeladatot ellátó személyekkel, ugyanis amikor a kiskorú barátnőjének elrendelték az átmeneti nevelésbe vételét, több alkalommal bement az illetékes hivatalba, és megfenyegette az ügyintézőket, hogy szüntessék meg a gyermekvédelmi intézkedést, illetve engedélyezzék, hogy a kiskorú lánnyal házasságot kössön.

A marcali nyomozók végül 2023 szeptemberében őrizetbe vették a vádlottat, aki később ügyészi indítvány alapján letartóztatásba került.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a különös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb