Skip to main content

lllegális műsorszórással sértették meg 21 televíziós csatorna szerzői jogait közel 400 milliós vagyoni hátrányt okozva

Írta: Zala Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. március 04. Hétfő, 10:33

video streaming 6002102 640

A Nagykanizsai Járási Ügyészség emelt vádat három férfi ellen. Az elkövetők 2015 júniusa és 2020 júniusa között televíziós szolgáltatók szervereire rácsatlakozva létrehoztak egy olyan saját weboldalon működtetett online „streaming” szolgáltatást, melyen saját előfizetőiknek tudták biztosítani más televíziócsatornák adását szerzői jogdíj megfizetése nélkül.

 

 

A vádirat szerint a nagykanizsai vádlott és budapesti bűntársa egy weboldalt hoztak létre, majd az elkövető fővárosi lakásában kialakított technikai háttérrel, 21 televíziós csatorna jogtulajdonosainak engedélye nélkül végeztek műsorszórást.

A szolgáltatást a felhasználók a weboldalon történő regisztrációval tudták igénybe venni, előfizetési díj fizetésének vállalása mellett.

A vádlottak több mint 3000 felhasználó részére nonstop elérhető, online tv szolgáltatást kínálták, 112 magyar nyelvű csatornával. Az alapcsomag díja 2000 forint volt havonta, az extra csomagért 5000 forintot kellett fizetni a regisztrált felhasználóknak, melyet a harmadik társuk nevére nyitott PayPal számlára kértek utalni.

A szerzői jogi törvény értelmében a televízió-szervezet hozzájárulása szükséges műsorának közvetítéséhez, amely belépti díj ellenében hozzáférhető csak a közönség számára. A vádlottak az illegális televízió szolgáltatást engedély és a szerzői jog jogosultja részére járó díjazás megfizetése nélkül üzemeltették.

A bűnbanda tagjai az illegális műsorszórásból befolyó bevételen közösen osztoztak, összesen 21 tv csatornának, mint a szerzői jogok tulajdonosainak közel 400 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntette, valamint pénzmosás bűntette miatt emelt vádat.

 

Image by Frank Reppold from Pixabay

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb