Skip to main content

Kicsalta a postától a katona járandóságát a később beköltöző albérlő

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. március 05. Kedd, 12:59

ugyeszseg szekhaz

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó kaposvári nővel szemben, aki egy postai utalvánnyal visszaélve jogtalanul vette fel egy katona fizetését.

 

 

A vádirat lényege szerint a sértett 2022. év elejéig abban a kaposvári lakásban lakott bérlőként, ahová később a vádlott költözött a családjával. A sértett ezt követően szerződéses katonaként felszerelt a Magyar Honvédség egyik ezredéhez, melynél az alapkiképzést 2023 tavaszán teljesítette. A honvédség a sértett fizetését a korábbi kaposvári címére küldte ki, míg az annak felvételére vonatkozó jogosultságot tanúsító postai utalványt a kézbesítő a postaládában helyezte el.

A vádlott a postai utalványt magához véve 2023 májusában megjelent a postán, ahol az eljáró ügyintéző részére bemutatta a sértett nevére szóló utalványt és valótlanul a sértett testvérének kiadva magát a postai alkalmazottat megtévesztette, majd – az átvételi elismervény meghamisítása után - a sértettnek járó közel 300.000,-Ft összegű kifizetést átvette.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, bűncselekmény elkövetését beismerő nővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb