Skip to main content

Trükkös módon sikkasztotta el a futár az utánvétes csomagok ellenértékét

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. április 12. Péntek, 09:06

ugyeszseg szekhaz

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és több rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó kaposvári férfival szemben.

 

 

Az elkövető nemcsak eltette az utánvétes csomagok után kifizetett pénzt, de még arra is gondolt, hogy a sikkasztást miként leplezze a munkáltatója előtt.

A vádirat lényege szerint a férfi – aki az Ausztriában kiszabott börtönbüntetéséből 2022-ben szabadult - 2023 novemberében az egyik csomagküldő szolgálat kaposvári depójában dolgozott futárként. A vádlott elhatározta, hogy az ügyfeleknek sikeresen kézbesített, készpénzzel kifizetett utánvétes csomagok vételárát megtartja magának. A férfi elhatározta azt is, hogy a sikkasztást úgy fogja leplezni, hogy a kézbesített csomagok vonalkódos címkéit a kézbesítés előtt lefényképezi, kinyomtatja, és azokat az általa összeállított értéktelen csomagokra ragasztja fel, amiket kézbesítetlenként vissza fog vinni a munkáltató telephelyére.

A vádlott ezzel a módszerrel néhány nap alatt az utánvétes csomagok ellenértékéből közel 700.000 forintot sikkasztott el, illetőleg hat kézbesítési címkét hamisított meg. A férfi végül úgy bukott le, hogy az egyik vásárló a vádlott által ténylegesen kézbesített csomaggal kapcsolatosan panaszt tett, illetve a depóba visszavitt csomagokon végzett ellenőrzés során a munkáltató észlelte, hogy a férfi által kézbesítésre átvett, majd visszavitt csomagok súlya nem egyezik meg.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és foglalkozástól eltiltás kiszabására, valamint a munkáltatójának okozott kár megtérít

 

 

ésére tett indítványt.

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb