Skip to main content

Majdnem „turisták”

Írta: NAV
Megjelent: 2024. április 15. Hétfő, 21:05

2102

A tetőboksz, a kombi felépítmény és a svájci rendszám vált gyanússá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek az M7-es autópályán.

 

 

A pénzügyőrök a sztráda Zala vármegyei szakaszán ellenőrizték az autót. A járműre szerelt tetőbokszból kezdetben arra következtettek, hogy egy húsvéti családi kirándulásra indultak a benne tartózkodók. Később, amikor az autó mellé gurultak, látták, hogy ez esetben másról lehet szó - a benne ülő két férfi látványosan próbálta kerülni a járőrök tekintetét, ezért a kockázatosnak ítélt gépkocsit egy biztonságos helyre kísérték. Mint kiderült, az útipoggyász összesen 22 darab kartondoboz volt.

Amikor a járőrök felnyitották a bokszban és a csomagtartóban talált dobozokat, látták, hogy a „kirándulók” 7.700 doboz zárjegy nélküli cigarettát vittek magukkal.

Az egyenruhások a körülbelül 18 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, majd jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekménye miatt eljárást indítottak. A jogsértés elkövetése okán a 33 éves sofőr, akár 25 millió forint bírságra is számíthat.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb