Skip to main content

Vonaton kapták el a fogolyszökést elkövető nigériai férfit

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. április 22. Hétfő, 09:59

kep1.jpg 2024.04.22 980x655

A Kaposvári Járási Ügyészség kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elkövetett fogolyszökés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a harmincas éveiben járó nigériai férfit, aki miután levette magáról a nyomkövető eszközt, a Kaposvári járást elhagyva igyekezett kivonni magát az ellene indult büntetőeljárás alól.

 

 

A vád szerint a más ügyben kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt. A bíróság döntése szerint a férfi Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatta csak el, és mozgását az illetékes rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kellett ellenőriznie.

A ténylegesen egy kaposvári környéki faluban tartózkodó férfi azonban 2024 márciusának végén a kezére rögzített technikai eszközt eltávolította, majd tömegközlekedéssel először Kaposvárra utazott, ahonnan előbb Budapestre, majd Németországba kívánt tovább menni. A férfi próbálkozása azonban meghiúsult, őt a Fonyódi Rendőrkapitányság rendőrei – a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállítva – elfogták és őrizetbe vették.

A Kaposvári Járási Ügyészség a férfit őrizetbe vétele alatt bíróság elé állította. A Kaposvári Járásbíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 70 nap elzárásra ítélte.

A képen a férfi kezéről lefejtett nyomkövető eszköz látható.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb