Skip to main content

„Családi üzelmek”

Írta: NAV
Megjelent: 2024. június 14. Péntek, 03:03

collage0300

Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm marihuánát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei.

 

 

Az eset körülményei meglehetősen hasonlítottak a film szövevényes forgatókönyvéhez. Olaszországból érkezett a gépkocsi, amit a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján választottak ki ellenőrzésre. A járőröknek feltűnt, hogy a rozoga lakóautó új rendszámot kapott, és az ajtajáról hiányzik a zár, ezért úgy döntöttek, hogy egy biztonságos ellenőrzési ponton alaposan átvizsgálják. A letenyei határátkelőhelyre kísérték a járművet, amiben 3 személy utazott. A lakóautót elsőként Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya szimatolta körbe, majd néhány perccel később, már jelzett is a guruló lakójármű oldalsó rekeszénél.

Az egyenruhások összesen 63,97 kg marihuánát találtak az autó különböző tárolóiban.

A pénzügyőrök biztosították a helyszínt, majd az elkövetőket és a kábítószert a további eljárás lefolytatása érdekében átadták a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb