Skip to main content

Bingo! Újabb e-cigaretta-árus bukott le

Írta: NAV
Megjelent: 2024. június 15. Szombat, 03:00

Bingo fot 4 L

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai továbbra is kiemelten ellenőrzik az ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét. Az újdonságok sem kerülik el a figyelmüket, legutóbb száz Bingo e-cigarettát foglaltak le egy illegális árustól.

 

 

Az ismeretlen eredetű és összetételű, illegális elektronikus cigaretták egészségügyi kockázatokat rejtenek és komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, sőt, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. A hatályos szabályozás szerint Magyarországon dohánytermék csak dohányboltokban értékesíthető, és csak olyan elektronikus cigaretta forgalmazható, ami nem tartalmaz meghatározó ízesítőanyagot. A folyamatos NAV-ellenőrzések ellenére még mindig vannak, akik a gyors haszonszerzés reményében ilyen, Magyarországon tiltott terméket kínálnak a különböző közösségi felületeken. A NAV munkatársai követik az újdonságokat is, és próbavásárlásokat kezdeményeznek a jogsértések feltárására és az árusítók kiszűrésére.

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei ellenőrei az egyik közösségi oldal zárt, dohánytermékek kereskedelmére létrehozott csoportjában figyeltek fel egy hirdetőre, aki nagy tételben és sokféle ízesítésben kínált eladásra Poco Bar, Tornado, valamint újdonságnak számító Bingo nevű dohányterméket Győrben.

A revizorok száz Bingo és huszonöt Tornado e-cigarettát rendeltek, majdnem félmillió forint értékben. Az üzenetváltásokat személyes találkozó követte, az eladó az egyik győri benzinkút parkolójában adta át az illegálisan forgalmazott árut.

Az ellenőrök adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység, valamint jövedéki jogsértés miatt indítottak eljárást, a dohánytermékeket lefoglalták. Az eladó bírságra és szabálysértési eljárásra is számíthat. Fontos tudni azt is, hogy a NAV-bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága is 1 millió forinttól 50 millió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb