Skip to main content

Váratlanul hazaérkező sértett buktatta le a betörőt

Írta: Somogy Vármegyei Főügyészség
Megjelent: 2024. június 21. Péntek, 09:02

kep1 a betort ablak 768x1024

A Siófoki Járási Ügyészség összesen többrendbeli lopás miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki alig két hét leforgása alatt számos üdülőt fosztott ki a Balaton déli partján, de Szekszárdon is besurrant egy ingatlanba.

 

 

A férfi az ötvenes éveiben jár, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször elítélték. A vád szerint a férfi 2023 júniusától kezdődően rövid időn belül Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron, és Szekszárdon is besurrant, vagy – az ablakot befeszítve, más esetekben betörve – bejutott nyaralókba és lakóházakba, ahonnan készpénzt és nagy értékű ingóságokat zsákmányolt.

A vádlott tizenegy sértettnek közel kétmillió forint kárt okozott.

2023 júliusában az egyik váratlanul hazaérkező sértett tetten érte a nyaralóban értékek után kutató férfit, akit ezután a helyszínen visszatartott a járőrök megérkezéséig. A siófoki nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, azonban – a letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány ellenére – a bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve közügyek gyakorlásától, és – mivel a férfi a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt – járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a férfival szemben vagyonelkobzást is rendeljen el.

A fényképet az egyik betört ablakról a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb