Skip to main content

Elstartolt a vakáció – szünidőben is fő a biztonság...

Írta: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2024. június 21. Péntek, 11:33

collage1129

A minap még gyerekzsivajtól voltak hangosak az iskolák, óvodák, holnaptól azonban indul a szünidő. A somogyi tűzoltók a szünidő beköszönte előtt több intézménybe is ellátogattak, ahol felhívták a figyelmet a nyáron is betartandó legfontosabb tűzmegelőzési tudnivalókra.

 

 

A nagyatádi hivatásos tűzoltók városuk Árpád Fejedelem Általános Iskolájában jártak, ahol tűzvédelmi jótanácsokkal látták el a diákokat. Szó esett arról, mit tegyenek, ha a konyhában kigyulladt az étel, illetve olaj vagy zsiradék kap lángra tűzhelyen. Sőt kipróbálhatták a tanulók a légzőálarcot is, majd a füsttel teli helyiségben való tájékozódást.

A tűzoltók számos tűzoltási feladatot kitaláltak a fiataloknak, akik puttonyfecskendővel gyakoroltak, hogy akár otthon, a kerti locsolóval is kamatoztatni tudják tudásukat. A program során szó esett arról is, hogy a nyári időtöltések – úgymint a grillezés, szalonnasütés, esetleg bográcsozás – közepette sem szabad megfeledkezni arról, hogy a tüzet sosem hagyjuk őrizetlenül, s ha feltámadt a szél, a lángokat azonnal el kell fojtani.

Ugyanakkor a tanulók szívesen időztek a tűzoltógépjárművek mellett is, szemügyre véve a lánglovagok védőruháját, valamint a mentések során használt eszközöket.

Fotó: Nagyatádi HTP

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb