Skip to main content

Búcsúi szentmise Kéthelyen

Írta: Pandur Tímea
Megjelent: 2013. szeptember 16. Hétfő, 04:23

Hagyományok szerint Szűz Mária szent nevének ünnepét (szept. 12.) követő vasárnapon tartjuk Kéthelyen a Szőlőhegyi kápolna ünnepét.

1236612 407525199348921 1588041266 n

Az egész héten át tartó esős, zord idő után vasárnap kellemes, napsütéses őszi reggel köszöntött ránk. Így lehetőségünk nyílt arra, hogy ezt a szép ünnepet, a kéthelyi Szőlőhegyi kápolnánál szabadtéri misével köszöntsük. Nagy örömmel láttam, hogy az előző évekhez képest többen vettek részt idén családjukkal, gyerekekkel.

Hagyomány az is, hogy meghívott, vendég atya a szentmise főcelebránsa. Ebben az évben Tomanek Ferenc, kaposvári káplán mondta a szentbeszédet, melyben megemlékezett az olvasmányos részekhez kapcsolódóan a Boldogságos Szűz Anya mély hitéről és édesanyai szerepéről. Elhangzott mondataival mindannyiunk lelkének táplálékot adott, amelyből töltekezni tudunk majd a hétköznapokban is. Mindenki találhatott olyat a prédikációban, amitől gazdagabban térhetett haza.

Szűzanyánk e kis szőlőhegyi szentéjében mindig megújuló lélekkel és élő hittel hódolhatunk az Istenanya előtt. Bővebben a Szőlőhegyi kápolna történetéről a www.kethely.plebania.hu oldalon lehet olvasni.

fotó: Molnár Balázs

{besps}2013/2013-09-16-04-18-44{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb