Skip to main content

Dobós diákok Angliában …

Írta: Pétervári Tünde
Megjelent: 2013. november 06. Szerda, 15:01

Idén, negyedik alkalommal szerveztük meg, a Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskolában, az egyhetes angliai utat. Az őszi szünetben szép számmal indultunk útnak iskolánkból.

DSCF8951

Brüsszel volt az első állomáshelyünk, ahol megtekintettük a város gyönyörű fő terét, felkerestük a híres „pisilő kisfiú" szobrát, megkóstoltuk a finom belga csokoládét és goffrit. Esti pihenő után átkeltünk Doverba, majd a középkori hangulatú Canterbury felé vettük az irányt. A délelőtti városnézést egy még izgalmasabb program követte, Leeds egyedülálló szépségű kastélyába látogattunk el, ahol a csodálatos parkon, és rózsakerten át a belső termeket bejárva, kipróbálhattunk a sövénylabirintust, amelyből csak kis segítséggel sikerült kijutni.

A héten megtekintettük a British Museum méltán világhírű gyűjteményét, sétáltunk a belvárosban, a London Eye-ből nézhettünk az város fényeit, Madame Tussaud's panoptikumában rengeteg sztárral fényképezkedhettünk, a föld állat- és növényvilágával, kőzeteivel és ásványaival ismerkedhettünk a Természettudományi Múzeumban, láttunk Francis Drake kalózhajóját, Nelson admirális szobrát a Trafalgar téren, Shakespeare Globe színházát, a hajózási múzeumot Greenwichben.

Sikerült eljutnunk olyan királyi lakokban, mint a Tower of London és Windsor, valamint láthattunk egy lovas-és egy gyalogos őrségváltást a Buckingham palota előtt. Etettünk galambot és mókust a St James' parkban és természetesen kipróbáltunk tipikus angol ételeket, mint amilyen a Fish and chips. Egy fantasztikus hetünk volt, sok mókával és ráadásként együtt ünnepelhettük a britekkel a Halloweent is, beöltözve, csokiért és cukorkáért végigjárva a szállásunk környékét.

Jó csapattal, jó hangulatban két türelmes sofőrrel és egy kedves idegenvezetővel élményekben gazdag hetünk volt.

{besps}2013/2013-11-06-14-57-17{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb