Skip to main content

„ Karácsonyvarázs” Vörsön ...

Írta: Farkas Ildikó
Megjelent: 2013. december 24. Kedd, 15:22

Vors Karacsony-17

Ismét eljött az egész évben oly nagyon várt nap a Karácsony. Immár hagyománnyá vált, hogy Vörs község „nagy családja" szenteste előestéjén együtt kezdi meg az ünneplést a Művelődési Házban., ami ha még egyszer ekkora lenne is szűknek bizonyulna.

 

Az idei évben is településünk szuper csemetéi vállalták az előadás szervezését. „Karácsonyvarázs" című műsorukban a mesék és a képzelet csodálatos világán át jelenítették meg a Karácsonyt és keltették életre az erdő lakóit, ahogy a jóságos barna mackó köré ülve egyetértésben, szeretetben várták, hogy idén Vörsre már másodjára is eljöjjön a télapó. A nézőtéren ülő kis gyermekek teljesen átadva magukat az élménynek figyelték a színpadon látottakat és persze a télapótól kapott várva-várt szaloncukrot. Köszönöm a gyerekeknek a csodálatos szereplést és főleg azt az önzetlen hozzáállást és közösség építést, amit az egészen kicsi korosztálytól a gimnazistákig, segítve egymásnak, figyelve egymásra és végül egy szorosan összeforrt baráti közösséget alkotva mutattak be!

Köszönjük a szép énekeket Simon Adélnak, a technikusi munkát Simon Dávidnak és Farkas Gergelynek!

Nagyon jól esett a gyerekeknek, hogy néhány pedagógus és óvónéni is eljött a műsorra és osztozott a vörsi gyerekek örömében is!

Igazi karácsonyi hangulatot teremtő műsorukkal megtisztelt bennünket az „Original Lustige Senioren" német anyanyelvű, vörsi tagokból is álló kórus Balatonmáriáról. A mindenki által ismert és kedvelt, „ Sille Nacht- Csndes éj, vagy az Oh Tannenbaum" hallatán érezhettük a nemzetek közötti összetartozást és a kultúrák összefonódását is. Köszönjük nekik a gyerekeknek szánt édességeket!!

A közönség nagy örömére a karácsony meghittségébe belecsempésztünk egy-kis ropogós néptáncot is. Hiszen ez a műfaj bármilyen alkalomról is legyen szó osztatlan sikert arat. Így volt ez a mai este is. .Lányok-srácok fergetegesen roptátok! Nagyszerű volt!!
Köszönjük a felkészítést Üst Gyulának!

Az estre a koronát a messze földön híres vörsi betlehemi játék tette rá. A kis Jézus születését szimbolizáló bábtáncoltatós betlehemi játék sok-sok évtizede tölti meg szeretettel a vörsi családok otthonát. Jövendő mondásukkal mindig mosolyt csalnak az emberek arcára, példa értékű összefogásukra méltán lesz büszke az utókor!!

Az anyukák idén is kitettek magukért, a süteményes asztal roskadásig megtelt mennyei édességekkel, az illatos tea és a fűszeres forralt bor kortyolgatása közben volt idő egy kis beszélgetésre és főleg a karácsonyi jókívánságok személyes átadására.

Végül Farkas László polgármester köszönte meg a szereplők csodálatos műsorát és kívánt:
Szeretetteljes, békés karácsonyt és boldogságban, egészségben, sikerekben gazdag Újesztendőt Mindenkinek!

Fröhliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!

Merry Christmas and Happy New Year 2014!!

{besps}2013a/2013-12-24-15-17-12{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

{besps}2013a/2013-12-24-15-17-28{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb