Skip to main content

Kinga elismerése ...

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2014. január 21. Kedd, 19:43

kinga3

Január 20-án a balatonmáriafürdői Közösségi Házban Galácz György polgármester ünnepi köszöntő keretében adta át Balatonmáriafürdő község képviselő testületének elismerését Greffer Kingának.

Az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának sportolója a 2013-as évben, a ju-jitsu harcművészetben kimagasló nemzetközi és nemzeti eredményeket ért el. Az ünnepségen jelen volt Kaiso Vlado Schmidt (10 dan) ju-jitsu nagymester és felesége Gertie Schmidt. Az idős mester gratulált Kingának és további sikereket kívánva adta át ajándékát.

Kinga 2013-as évben elért nemzetközi eredményei:

Április 5.-7. Budapest - Százhalombattán: a Kempo Világkupán Self Defence (önvédelem) haladó női kategóriában I. helyezést,
Július 27-30. Tapolcán: a WAKF Össz-harcművészeti Világbajnokságon Self Defence kadet női kategóriában I. helyezést,
November 22-24. Jaworzno-ban (Lengyelország) az International Sport Jiu-Jitsu World Championship - Free Self Defence felnőtt női kategória I. helyezését érte el.

Kinga 2013-as évi egyéb versenyeredményei:

G4-Global Grappling Liga - Veszprém - Gi összevont női kategória - II. helyezett
G4-Global Grappling Liga - Budapest - Gi összevont női kategória - III. helyezett
G4-Global Grappling Liga - Budapest - NoGi Kadet lány 75 kg kategória - II. helyezett
G4-Global Grappling Liga - Kecskemét kupa - Gi Grappling kadet lány 74 kg kat. II. helyezett
G4-Global Grappling Liga - Kecskemét kupa - No-Gi Grappling kadet lány 74 kg kat. II. helyezett.

A Self Defence kategóriában versenyfeladat, hogy a versenyzőt (tori) egy kijelölt ellenfél (uke) támadja különböző támadásokkal. Ütés, rúgás, fojtás, fogás, késtámadás, bottal, pisztollyal támadás, stb. A támadásokra a versenyzőnek azonnal (életszerűen) reagálnia kell a leghatékonyabb – de lehetőleg ötletes és látványos – védekezéssel, majd ellentámadással.

A „grappling" ju-jitsu/judo jellegű küzdőszám, ahol érvényesek a dobások, fojtások, leszorítások, kar- és lábfeszítések.

A Világbajnokságon nyújtott sportteljesítményt Dr Simicskó István Ifjúságért és Sportért felelős államtitkár levélben méltatta és gratulált Greffer Kingának.

{besps}2014/2014-01-21-19-40-21{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb