Adománytér és „A Törődés Útja” a niklai iskola udvarán

Írta: Dénes Gábor
Megjelent: 2014. február 01. Szombat, 16:10

 DSC8731

Különlegesen szép, megható ünnepségnek lehettek tanúi pénteken délelőtt a niklai iskola udvarán megjelent vendégek. Átadták az „Adományteret" és „A Törődés Útját".

Az elmúlt években sok-sok adományt kaptak az iskolások, és a niklai családok. Jelen volt Iváncsics Zsolt, a „magyar Forrest Gump", akiről Hársházi Szabolcs jóvoltából nemrégiben videoklip is készült. Zsolt bevásárlókocsival futva gyűjti az adományokat, és olyan vidékeken osztja szét, ahol mélyszegénységben élő családok élnek. Iváncsics Zsolt elmondta, megtiszteltetés számára, hogy segíthet, és hogy örömmel fogadják őt Niklán. De külföldről is sok segítséget kapott, kap a niklai iskola. Az ünnepségen megköszönték Stanley McCormick, Gary McNair, David McClelland ajándákcsomagjait. Egy német misszió, a Vereinfür Gemeindewohl und Mission e.V. bútorokat, padokat, ruhákat küldött. A jótékonykodók sora a The Greenwell Street Presbyterian Church Team-mel folytatódik, ők tavaly júliusban egyhetes biblia klubot tartottak a niklai iskolában, idén is jönnek. Köszönetet mondtak a Magyar Keresztény Motorosok Közösségének is, akik többször evangelizációs közösségépítő alkalmat tartottak Niklán, adományokat is hoztak. Kifejezték hálájukat Papp Istvánnak és barátainak,ők novemberben érkeztek ruhacsomagokkal. Valamint Etelka Kellernek és Mária Kellernek Svájcból, akik az iskola megújulásába segítetek.

Madarász Dezső, a – niklai iskolát fenntartó – „Jó az Úr" Bodrogi Baptista Gyülekezet vezetője elmondta, hogy a szeretet és a gondoskodás hatalmas erőt ad azoknak is, akik adják és azoknak is, akik kapják. Táskai Ibolya tagintézmény-vezető a törődés fontosságáról és értékéről beszélt, majd Balsai Tamás plébános atya megáldotta az „Adományteret".

A bejáratnál egy kovácsoltvas kerítés áll, mely szimbólum. Az adományozó és az iskola közötti kapcsolat jelképe. A segítők erre helyezik azt a lakatot, mellyel az iskola gyermekei szívükbe zárták őket. A lakat egyik kulcsa az adományozóé, a másik – szív alakú kulcstartóval – felkerül az iskola aulájában álló fára: az adományozók fájára.

A rendezvény házigazdája Horváth József, a diákönkormányzat elnöke elmondta: „Itt az ideje, hogy mi, diákok, továbbadjuk a szeretetet. Vannak a faluban egyedülálló, idős emberek, akik szívesen fogadják segítségünket hólapátolásban, bevásárlásban, favágásban, takarításban. Füzi Józsefné Margit néni az első, aki fogadott bennünket. Havat lapátoltunk, bekészítettük a tűzifát, de jutott idő beszélgetésre is. Megmutatta a régi fényképeket, mesélt, közben süteménnyel, üdítővel kínált minket. Margit néni után még másoknak is segítünk, akik rászorulnak és elfogadják a niklai iskolások jóindulatát. A Törődés Útját pedig mindig 1-1 méterrel meghosszabbítjuk, amikor a következő magányos embert zárhatjuk szívünkbe a törődésünkkel."

Ezután Füzi Józsefné és a diákönkormányzat elnöke a nemzetiszín szalag átvágásával átadták „A Törődés Útját".

{besps}2014/2014-02-01-16-01-22{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb