Mesztegnyőn a Bajtársak ...

Írta: Kőrösi András
Megjelent: 2015. május 02. Szombat, 04:20

mini-11212398 441481686015547 1558192736 n

A Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája hagyományosan Mesztegnyőn köszöntötte "Május 1-ét". A szervezők színes, változatos programokat állítottak össze és várták a helyieket, valamint az idelátogató vendégeket.

A "Mesztegnyői Erdei Vasút Napja - MAJÁLIS " hivatalos programja újra 10.30-kor kezdődött az ünnepi köszöntőkkel. Először Kövesdiné Panyi Antónia alpolgármester, főszervező, majd, Zilahi-Szabó Bence - SEFAG Zrt. vasútüzem vezető -, később Nagy László Péter polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Ezután Szabó József MÁV főtanácsos következett, majd Galambos Ferenc mesztegnyői plébános megáldotta a jelenlévőket és a kisvasút szerelvényeit.

11.15 órakor kezdődött a kulturális program. A Bajtársi Dalárda egy vidám katonadal csokrot adott elő, citera és harmonika kísérettel. 12.00-tól a mesztegnyői temetőben megemlékezés volt a II. világháború utáni években hősi halált halt 16 tűzszerész katonáról. A 2008-ban felállított emléktáblánál - a Himnusz eléneklése után - Nagy László Péter polgármester és Csurgó Attila ezredes az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka emlékezett az elesettekre és idézte fel az akkori eseményeket. A helyi plébános által vezetett közös imádságot követően koszorút helyezett el a település polgármestere, a tűzszerész ezred parancsnoka, a helyi polgárőr egyesület és a HONI hagyományőrző egyesület képviselője, a Marcali Bajtársi Egyesület elnöke és a mesztegnyői lakosok. A megemlékezést a Szózat eléneklése zárta.

Közben az erdei kisvasút állomáson folytatódott a kulturális program. A Marcali Három Tenor slágerei után, a Balaton M&K fúvószenekar hangulatos zene számai, majd a Marcali Marcato ütő együttes lendületes fellépése következett. Ezután a helyi, HONI Hagyományőrzők szórakoztatták a közönséget, majd "BULIS TAVASZKÖSZÖNTÉS" - Ősz Gabriella zenés, szórakoztató összeállítása következett. A majálison egész napos programokra várták az érdeklődőket - túravezetés, madár megfigyelés, kirándulás, játékos, családi sport vetélkedő, főző verseny, íjászat -, de óránként indult a Mesztegnyői állomásról a kisvonat Szunyogvárig és vissza. Egész napos büfé szolgáltatással és nagyon finom, helyiek által összeállított ebéddel várták az idelátogatókat ! Szerencsére az idő is kitartott, kicsik és nagyok is megtalálták az érdeklődésüknek megfelelő programot!

{besps}2015/2015-05-02-04-16-52{/besps}

Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb