Skip to main content

Megemlékezés a nemzeti összetartozás napjáról Balatonszentgyörgyön

Írta: Navrasics Endre
Megjelent: 2015. június 05. Péntek, 10:20
A nemzeti összetartozás napjáról megható, bensőséges ünnep keretében emlékeztünk meg a Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskolában.
A könyvtárban összesereglett felső tagozatosokhoz Navrasics Endre igazgató úr szólt, s beszédében felidézte a 95 évvel ezelőtt történt tragikus eseményeket. Beszélt a nemzeti múlt tiszteletéről, a magyarok összetartozásának és hazaszeretetének fontosságáról.
 
Majd Vargáné Simon Zsuzsanna történelem szakos tanár személyes élményeit is elmesélve beszélt a mai, határainkon túli kint rekedt magyarjainkról, e nap fontosságáról,történelmi tudatunkban, múltunkban és jelenünkben betöltött szerepéről.
 
Filmvetítéssel folytattuk a megemlékezést, a Duna Televízió forgatta Feltámadásra várva! Trianon. Hagyaték. című alapos történelmi elemzést nyújtó, ugyanakkor felemelő, lelkekre ható alkotását néztük meg, melynek felvetéseire a történelem és osztályfőnöki órákon válaszolni fogunk.
 
Tartalmas, magyarságtudatunkat megerősítő, szép délelőttöt töltöttünk el együtt.

Ne mondjátok, hogy a haza nagyobbodik.
A haza, a haza egyenlő volt mindig
ezer év óta már, és mindig az marad,
mert nem darabokból összetákolt darab:
egy test a mi hazánk, eleven valami!

/Babits Mihály/

{besps}2015/2015-06-05-10-16-11{/besps}
 
Navigáció a nyilakkal lehetséges, illetve a galéria automatikusan töltődik a lejátszás gombra kattintva. Nagyobb méret jobb egérgomb ... megnyitás új lapon.
Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb