Hivatalosan is átadták a felújított Balatonszentgyörgyi körforgalmat

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2016. november 15. Kedd, 12:37

DSCN6357

Somogy megyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Komplex Útfelújítási Program keretein belül megújult a 76.sz. út 3,6 km-es szakasza, a 7.sz. főút 1,77 km-es, valamint a 68. sz. főút Balatonszentgyörgyi körforgalma.

 

Ma délelőtt volt a projekt ünnepélyes átadására. A szalagot Móring József Attila, országgyűlési képviselő, Huszti Gábor a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke és Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei igazgatója vágta át.

 

A sajtótájékoztatón Németh Zsoltot, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei igazgatóját kérdeztem.

 

Nagyon örülünk annak, hogy elkészült ez a két beruházás, de mi Marcaliak, vagy az autópályáról a 68 –as úton délre indulók már nagyon várják, hogy elkészüljön az útszakasz, ami egy kihirdetett közbeszerzés szerint elkészülhetne az autópálya és a Marcalit elkerülő út északi csomópontja között. Mikor lesz ebből valami?

 

Feltételes közbeszerzéssel meg lett hirdetve ennek az útszakasznak a nyertese, ezt a tendert a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. hirdette meg ezért nekem erről nincs információm.

 

Számunkra egy másik nagyon fontos probléma az elkerülőút körforgalma és Boronka közötti út állapota. Most sem mondható jónak a minősége, rosszabb, mint volt az elkerülő út építését megelőző időkben volt. Nyáron közlekedésre alkalmatlan, amikor az út felülete megolvad. Ígéret van rá, hogy ez az útszakasz aszfaltozva lesz, ezzel kapcsolatban van –e valami időpont, határidő?

 

A kivitelező cégnek helyreállítási kötelezettsége van. Amit elvégeztek az nem jól sikerült, - bár szakkivitelező volt – rossz időben állt neki és rosszul kivitelezte. Garanciális kötelezettsége van, ami továbbra is fennáll. Nekünk sem jó, ha az autók karosszériája bitumenes lesz, ezért nem hagyjuk annyiban. Rendszeresen jelzünk, és kritikával élünk a kivitelezők felé. A megállapodás felületi zárásról szólt. Ha ezt a technológiát nem tudja továbbra sem jól biztosítani, mi szorgalmazni fogjuk, hogy ez a zárás aszfaltos legyen.

 

A képviselőnk egy interjúban elmondta, hogy az Öreglak és Marcali között útszakasz felújításra kerül. Ezzel kapcsolatban van-e már konkrét információja az olvasóink számára?

 

Igen, az Öreglak és a Somogyfajszi elágazó között szakaszon, - ez majdnem 8 kilométeres szakasz -, 2017 –ben teljes mértékben felújításra kerül.

 

Köszönöm!

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb