Skip to main content

Fenntarthatósági Témahét

Írta: Széchenyi Zsigmond MSZK
Megjelent: 2017. május 03. Szerda, 04:49

P1100656

A Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium két osztálya vett részt a múlt héten az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében meghirdetett Fenntarthatósági Témahéten.

 

Az idei év három témahete közül nem hiába a Fenntarthatósági témahétre esett a választásunk, hiszen Örökös Ökoiskola címmel rendelkező, tudatos, felelősségteljes és fenntartható módon gazdálkodó és gondolkodó iskolaként, jó alkalomnak tartottuk, hogy a diákjaink a témahét kiemelt témájával, a passzív házak előnyeivel ismerkedhessenek meg.

 

Az ökológiai lábnyomunk csökkentése, a tudatos vásárlás, a fenntartható erdőgazdálkodásból származó papíráruk vásárlása többnyire ismert a fiatalság körében, viszont a passzív házrendszerekről már sokkal csekélyebb tudással bírnak.

 

Alkalmunk volt Székesfehérváron egy demonstrációs célú mintaház meglátogatására, ahol többek között a szürkevíz használatáról, napelemről, napkollektorról, LED-es fényforrásokról, építészeti kritériumokról és technológiákról hallhattunk előadást. Majd az iskolában folyt tovább a „munka”, ahol friss pedagógiai módszerekkel, izgalmas játékokkal, csoportmunkában dolgozták fel a tanulók az új ismereteket.

 

Bízunk benne, hogy ezekből a gyerekekből, a környezetük iránt érzékeny és felelősségteljes felnőtt válik.

 

A galériához kattintson a képre!

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb