Skip to main content

Megkezdődött, és október 15-ig tart a Nyitott Balaton őszi akciója

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2017. szeptember 24. Vasárnap, 04:06

nyitottbalaton

A Nyitott Balaton szeptember 22. és október 15. között zajló őszi akciójában 113 eseményt szerveznek a Balaton körül, amelyhez 158 szálláshely és 125 vendéglátóhely csatlakozott, a korábbi éveknél rugalmasabb és egyedibb kínálattal – számolt be Fekete Tamás, a Nyitott Balaton koordinátora a Balatoni Turizmus Szövetség siófoki sajtótájékoztatóján szombaton.

 

Az alapvető cél továbbra is annak láttatása, hogy a Balaton Régió nemcsak a nyári, strandolásra alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt, hanem ősszel is olyan kínálatot tud biztosítani, amiért érdemes ideutazni.

 

Az őszi akció középpontjában a balatoni borok, ételek és az aktív programok állnak. Számos borospince például ingyenes borkóstolót is tart azoknak, akik a Nyitott Balaton oldaláról letöltik az akcióhoz kapcsolódó kuponlapot. Az akció ideje alatt, 113 kisebb-nagyobb, részben ingyenes programot kínálnak a szervezők.

 

A rendezvénysorozat nyitóhétvégéjén már javában zajlik majd a palóznaki szüreti fesztivál, Gyenesdiáson a Gyenesi Íz-lelő, de érdemes lesz Alsóörsre is ellátogatni, ahol Palacsinta fesztivált tartanak és megválasztják a Balaton palacsintás királyát. Ugyanitt Füred Kapitány, a helyi mesehős kincsvadászattal várja a gyerekeket. Akiknek tetszik a kincsvadászat, azok később elutazhatnak Balatonföldvárra is, ahol a Jack lámpása rejtélyes, esti túrán vehetnek részt.

 

A Balaton több pontján a természetért rajongóknak vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat szerveznek, amit összekötöttek egy 102 pecsételő pontból álló tókerülő élménytúrával, aminek teljesítői belépőjegyeket, borcsomagot és ajándékutalványokat nyerhetnek. A túra különlegessége, hogy elektronikusan QR kódok beolvasásával is teljesíthető. Továbbá kicsiknek és nagyoknak lehetőségük nyílik kovácsműhely látogatásra, golfozásra vagy hőlégballonos utazásra is. A különböző kézműves foglalkozásokat, játszóházakat, állatparkokat, tökös programokat, a színes múzeumi tárlatokat nemcsak gyerekeknek ajánlják.

 

A szeptember 22. és október 15. közötti időszak több kedvezményt is tartogat a vendégek számára. Amennyiben minimum 1 éjszakát eltölt a Nyitott Balaton akcióhoz csatlakozó szálláshelyek valamelyikén, akkor az akció időszakában kedvezményesen látogathat el a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyeire. Ne feledkezzünk meg a szálláskedvezményről sem! Ha az akció alatt a csatlakozott szálláshelyeknél minimum 2 vagy 3 éjszakát foglal, akkor a 3. vagy a 4. éjszakát ajándékba kapja.

A kedvezményekről és a programokról a Nyitott Balaton weboldalán található részletes információ.

Nagyobb fesztiválok, események az akció ideje alatt:

Veszprém – Ars Sacra Fesztivál – szeptember 16-24.

Paloznak – Falunapok – Szüreti felvonulás és bál – szeptember 22-24.

Veszprém – XIV. Mesefesztivál – szeptember 22-24.

Gyenesdiás – Gyenesi Íz-lelő – őszi gasztrotúra – szeptember 23.

Siófok – Hedon sörfőzdelátogatás biciklitúrával egybekötve – szeptember 28.

Sümeg – Himfy Fesztivál (245 éve született Kisfaludy Sándor) – szeptember 29.

Csopak – Nyitott Pincék teljesítménytúra – szeptember 30.

Gyenesdiás – Hobbi Pékek Találkozója – szeptember 30.

Veszprém – Szent Mihály-napi búcsú és vásár – szept. 30. – okt.1.

Keszthely – Zene Világnapja koncert – október 1.

Alsóörs – I. Palacsinta Fesztivál Alsóörsön és Füred Kapitány kincsvadászata – október 1.

Siófok – Halfesztivál – október 6-8.

Balatonalmádi – Tökfesztivál – október 7.

Balatongyörök – Becehegyi Bortúra – október 7.

Balatonföldvár – Jack lámpása rejtélyes esti túra – október 14.

Alsóörs – 2Kilátó éjszakai túra – október 14.

Badacsony – Rizling Vakáció (Bortriatlon III. állomása) – október 14-15.

 

Fotó: onlinebalaton.hu

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb