rek

Megsütöttek egészben egy 57 kilós harcsát Balatonlellén szombaton délután. A harcsasütő világrekord-kísérlet sikerült, a Guinness Rekordok Könyvébe pedig egy hónap múlva kerülhet be az attrakció, ha a hitelesítési folyamat során mindent rendben találnak.

 

 

Kalocsán nevelgették azt a harcsát, amelyet egészben sütöttek meg, a hal naponta 4-5 kiló keszeget fogyasztott el, szombaton azonban ő került terítékre.

 

Rózsa Gábor mesterszakács ötlete volt a világrekord-kísérlet, amelyre Balatonlelle önálló várossá válásának 30. évfordulója alkalmából rendezett XXIII. Juliális Fesztivál keretében került sor.

 

„7 óra 15 perc alatt készült el a harcsa, és 468 adag ételt osztottunk ki” – tudta meg a Pecaverzum Rózsa Gábortól, aki elmondta azt is, minden nehézséggel, ami létezik, szembe kellett nézniük a maratoni hosszúságúra nyúlt sütés során.

 

A cikk folytatása (fotókkal) itt található.

 

 

A marcaliportal.hu sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.