Skip to main content

Zselici tanulmányúton a 9.A osztály

Írta: Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola
Megjelent: 2022. május 23. Hétfő, 11:46

20220518 092056

Iskolánkból május 18-án szakmai tanulmányon vettek részt a 9. évfolyamos erdésztechnikus tanulók., kísérőik Lukács Andrea osztályfőnök és Guricza Zoltán oktató voltak. Uticéluk a SEFAG Zrt. Zselici Erdészete volt.

 

 

A tanulmányúton az erdőgazdálkodás, azon belül a természetes és mesterséges erdőfelújítások, erdőnevelés, erdővédelem, fahasználat, termőhely, közjólét, vadgazdálkodás, ill. a kerületvezető erdész feladatai voltak a témakörök.

 

A Hotel Kardosfa parkolójából az első bemutató helyszínére, a Csárdahelyre érkeztek, ott ifj. Pintér Ottó erdészeti igazgató, Pintér Ottó nyugalmazott erdészeti igazgató, Freller Mónika erdőművelési ágazatvezető és Javós Zoltán kerületvezető erdész fogadta őket. Innentől ők kalauzolták a csapatot a nap folyamán. Természetes felújítás folyamatába adtak betekintést, hiszen egy bekerített és megbontott – magtermésre váró – természetes felújítás alatt álló erdőrészletet láthattak első körben, majd ennek folytatásaként egy már befejezett természetes felújítást láthattak.

 

Utána egy letermelt, erősen ezüsthársas állomány alapján különböztették meg a természetes és mesterséges erdőfelújítást. Az erdőgazdálkodás szorosan összekapcsolódik a vadgazdálkodással, ennek a közgazdasági vonulatát is megemlítették. A zselici táj szépségét kiaknázva esett szó a közjóléti erdők hasznosításáról, a túranyomvonalak, tanösvények, közjóléti berendezések használatáról. A ropolyi tónál fogyasztották el az ebédet.

 

A tanulók számára hasznos, szakmailag kiváló előadásokat hallhattak. Talán ezek a tanulmányutak is hozzájárulnak ahhoz, hogy jó szakembereket neveljünk iskolánkban.

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb