MÁV: változik a menetrend a Balatonnál szeptember 12-től

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2022. szeptember 13. Kedd, 00:38

mavinform

A balatoni főszezon elmúltával szeptember 12-től már kevesebb vonat közlekedik a tóparti vasútvonalakon.

 

 

A magyar tenger térsége a strandidőszakon kívül is egyre kedveltebb turisztikai célpont, ezért az év többi részében is ütemes menetrenddel – a nyárinál ugyan kevesebb járattal érhető el a Balaton – a MÁV tájékoztatása szerint.

 

Az észak-balatoni vonalon már nem közlekednek a Vízipók InterRégiók, a Katica InterRégiók helyett pedig mindennap Székesfehérvár és Balatonfüred között személyvonatok indulnak kétóránként, melyek Székesfehérváron a Tópart IC-khez csatlakoznak. A főváros és az északi part közötti közvetlen, átszállás nélküli eljutást a kétóránként közlekedő tapolcai sebesvonatok jelentik a Déli pályaudvarról.

 

Északi parti menetrend

 

A dél-balatoni vonalon a Déli->parti InterRégiók már nem járnak, helyettük Székesfehérvár és Siófok között személyvonatok közlekednek, melyek Székesfehérváron a Bakony IC-khez csatlakoznak. A tóparti nagyobb állomásokra és megállókra a Balaton és Tópart IC-k továbbra is óránként biztosítják a közvetlen eljutást a Déli pályaudvarról. November 1-jéig hétvégenként 8:05-kor még indul egy közvetlen sebesvonat a Déli pályaudvarról Fonyódra, majd este vissza a fővárosba.

 

Déli parti menetrend

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb