Skip to main content

Rekordmennyiségű búzát ajánlottak fel a somogyi gazdák

Írta: Somogy Megyei Kormányhivatal
Megjelent: 2022. október 07. Péntek, 01:17

KOV 2992

Tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programot.

 

 

A cél most is ugyanaz volt, mint a kezdetekkor, hogy minden szükséget szenvedő magyar asztalára kerüljön kenyér.

 

Ahogy a korábbi években, úgy idén is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Megyei Igazgatósága koordinálta a programot a megyében, melynek sikere vitathatatlan: amíg 2015-ben 7,5 tonna, 2019-ben 25 tonna, addig 2020-ban már 30 tonna, 2021-ben 33 tonna, idén pedig már 48,3 tonna búzafelajánlás érkezett a somogyi gazdáktól.

 

Az adományátadó eseményen köszöntőt mondott dr. Neszményi Zsolt főispán, aki megköszönte a somogyi gazdák munkáját és az egyre növekvő önzetlen segítő szándékát, amivel évről-évre bizonyítják a Magyarok Kenyere program létjogosultságát. A főispán kiemelte, hogy az idei évben – amikor háború sújtja a gazdaságot és aszály a mezőgazdaságot – különösen példaértékű az a több mint 48 tonna búza, amit a megye gazdái adományoztak, a barcsi malom megőrölt, a hozzáértő kezek pedig kenyérré formálnak, hogy a nehéz helyzetben lévők asztalára kerüljön.

KOV 3105

A rendezvényen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz tartozó Kéthelyi Integrált Szociális Otthon, a fonyódi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon, a tabi Dr. Takács Imre Szociális Otthon, a segesdi Gondviselés Szociális Otthon, a marcali Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ és a berzencei Szeretet Szociális Otthon, valamint a történelmi egyházak és kórház képviselői vették át jelképesen a gazdák által felajánlott búzából készült lisztet.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb