Somogyi fával fűtenek az ország más részein is

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2022. október 16. Vasárnap, 00:18

wood trunks 1032461 640

Nem kapnak elég fát a viszonteladók a Somogyi Erdészeti és Faipari Zrt.-től (SEFAG). A problémát az egyik dél-somogyi tűzifa kereskedő jelezte a sonline.hu-nak. A vállalkozás vezetője elmondta, nagy szüksége lenne arra, hogy minél több fát dolgozzanak fel, sok vevőjük ugyanis otthon nem tudja elvágni és felaprítani a téli tüzelőt.

 

 

A témával kapcsolatban a lap megkereste a Sefagot. Az erdészeti társsaság válaszában úgy fogalmazott, jelenleg elsődleges feladatuk, hogy végrehajtsák a Tűzifaprogramot, amelynek keretében közvetlenül szolgálják ki a lakosságot, ahogyan tették ezt eddig is. Kiemelték, az önkormányzatokat is el kell látniuk szociális tűzifával, hogy a települések segíthessenek a rászoruló családoknak. Hozzátették, emiatt a viszonteladók felé korlátozottan tudnak értékesíteni, azonban a tavalyhoz hasonló nagyságrendileg 40 ezer köbméter tűzifát már megkapták a kereskedők.

 

A dél-somogyi vállalkozó arról is beszélt, hogy a Sefag erdeiből nagyon sok fát szállítanak el az ország másik részére, például a Pilisbe. Ezzel kapcsolatban az erdészeti társaság azt válaszolta, a nagyobb erdőterülettel, de kisebb lélekszámmal rendelkező megyékből átcsoportosítják a tűzifát, oda ahol többen élnek és több fa fogy a téli időszakban. A somogyiak tűzifa igényeit azonban továbbra is ki tudják szolgálni.

 

Címlapkép forrása: pixabay.com

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb