Heti két nap home office jön a fonyódi ügyészségen

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2022. október 20. Csütörtök, 14:26

capture 20221020 142437

Az ügyészi szervezet energiamegtakarítási kötelezettsége teljesítése érdekében a Legfőbb Ügyészség több, komplex intézkedést is bevezetett, melynek keretében egyes ügyészségi épületekben a fűtési időszak tartama alatt teljes, illetve részleges üzemszünet lesz – írja a sonline.hu.

 

 

Több ügyészség működési rendje megváltozik: az ország 41 ügyészsége csak heti három napon át működik a helyén, míg tíznél több ügyészséget új, ideiglenes címen lehet megtalálni, mivel az épületeiket bezárják.

 

Somogy megyében az intézkedés-sorozat mindössze a Fonyódi Járási Ügyészséget érinti, ahol a részleges üzemszünet keretében a hétfői és a pénteki munkanapokon az ügyészek otthoni munkavégzés keretében látják el a feladataikat, felelte érdeklődésünkre a Somogy Megyei Főügyészség sajtószolgálata. Az otthoni munkavégzés informatikai háttere már a koronavírus-járvány alatt kiépült, ezért az átállás október 15-én megvalósult. A Fonyódi Járási Ügyészségen keddenként 9 óra és 15 óra között van ügyfélfogadás, ezért a munkarend változása az ügyfelekkel történő kapcsolattartást nem érinti. Az ügyészség ezen túlmenően is teljes körűen ellátja törvényes feladatait. Az energiamegtakarítási kötelezettség teljesítése érdekében Somogyban ügyészségi épület bezárására nem volt szükség.

 

A részleges üzemszünet azt jelenti, hogy az épületekben csak kedden, szerdán és csütörtökön lesz majd munkavégzés. Ezek egytől egyig járási ügyészségek, összesen az ország tizenöt megyéjéből. A legtöbb érintett ügyészség Borsodban van, itt hatot is érint az intézkedés, míg Bács-Kiskun és Pest megyében 5-5 ügyészségen lesz háromnapos a munkahét.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb