Adventi beszélgetés Varga László megyéspüspökkel

Írta: Szabóné Benkes Anita Klára pedagógus
Megjelent: 2022. november 28. Hétfő, 17:59

IMG 20221125 150330 lead

A Balatonszentgyörgyi Dobó István Általános Iskolába látogatott november 25-én délután Varga László megyéspüspök.

 

 

A jövő nemzedékéért érzett felelősség és az advent jegyében meghitt hangulatú, személyes hangvételű beszélgetésen vehettek részt a tantestület pedagógusai. A találkozón részt vett még Ungvárszk Imre plébános úr és Németh Endre diakónus, iskolánk hitoktatója is.

IMG 20221125 150338

A püspök úr a modern kor félelmeiről, a fiatalok jövő nélküli életérzéséről, a hit és hivatás felvállalásának súlyáról beszélt hallgatóságának. Megrázó, színes és személyes történetekkel támasztotta alá, hogy a hit és a bizalom a legjobb gyógyszer félelmeink leküzdésére. Szavai erőt sugároztak, példát mutattak arról, hogy a nehézségekben miként kaphatja meg az ember a legnagyobb lelki/spirituális képzést.

IMG 20221125 150308

S ebben a háborgó, bizonytalan világban minden embernek (különösen a gyerekeknek) szüksége van a belső/lelki béke, a nyugalom, a csend megteremtésére. A zaj diktatúrája helyett szükségünk lenne a csend nyugalmi állapotára, hogy önmagunkra, szeretteinkre és embertársainkra figyeljünk. Tudjuk elfogadni gyengeségeinket és együttérzéssel, segítséggel, szeretettel odafordulni felebarátainkhoz.

IMG 20221125 150330

Mély, tartalmas gondolataival a hivatásukban való megerősödésre és a szeretetben való növekedésre biztatta iskolánk pedagógusait.

 

Hálásak vagyunk, hogy intézményünkben fogadhattuk a püspök urat és lélekben megújulva kezdhettük el az adventi várakozás idejét. Köszönjük.

 

Írta: Szabóné Benkes Anita Klára pedagógus

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb