Skip to main content

Adventi délután Szőcsényben

Írta: Mózes Brigitta
Megjelent: 2022. november 29. Kedd, 00:25

Advent 13

A hétvégén felgyulladt az első gyertya az adventi koszorúkon, amely az ünnep közeledtét is jelzi. Éppen ezért, adventi délutánra hívtuk az iskola tanulóit az iskolai könyvtárba.

 

 

Néhány lelkes kolléga, és sok-sok diák együtt töltött néhány órát azért, hogy adventi díszeket készítsen az osztályokba, az ablakokba, vagy otthonra. Öröm volt látni, hogy az alkotás mennyire összehozza az embereket. Nem kellett másra figyelni, mint a fenyő illatára, a díszek sokféleségére, a gyertyák színére. Egy-egy apró ötlet, vidámság, szépérzék, és máris remekművek kerültek ki a kezek alól.

 

Ha valaki látott minket, azt gondolta, hogy egy hangos, igazi „olasz” család vagyunk. Nevetünk, biztatjuk egymást, megdicsérjük a másik munkáját, egymás kezéből vesszük ki az ollót, a ragasztópisztolyt. De megérte! Feltöltődve, az alkotás örömét megélve, a várakozás izgalmával hagytuk abba a mai délutánt. Mára bezárt az alkotóműhely, de tanulóink nem maradnak adventi programok nélkül.

 

Aki szeretne, a következő délutánokon hópelyheket készíthet, vagy mézeskalácsot süthet, adventi játékban vehet részt. Mi így készülünk az ünnepre! Köszönöm Mindenkinek, aki ma eljött, és velünk alkotott!

 

„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet,
mint az ünnep és a várakozás izgalma?” (Márai Sándor)

 

Írta: Mózes Brigitta

 

A galériához kattintson a képre!

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb