Skip to main content

Erdőlátogatási korlátozás lesz Somogyban februárban

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2023. január 26. Csütörtök, 08:15

erdolatogatasitilalom

A SEFAG Zrt. arról tájékoztatja a lakosságot a közösségi oldalán, hogy a vadgazdálkodási területein korlátozza az erdőlátogatást a somogyi erdőkben 2023. február 01. – 2023. február 28. között, naponta 15:00 órától másnap reggel 9:00 óráig.

 

 

Az indoklás szerint a korlátozást a 2009. évi XXXVII. Törvény 94. § (2) bekezdésében, valamint 95. §-ában foglaltak alapján a SEFAG Zrt. által haszonbérelt vadászterületeken, azon belül az általa vagyonkezelt erdők tekintetében, a vadgazdálkodási állományhasznosítási tervek teljesítése kapcsán felmerülő intenzív vadászati tevékenységgel járó balesetveszély elkerülése, valamint az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyeztető tevékenységek kiküszöbölésének érdekében vezetik be.

 

A korlátozás alá tartozó területek térképe itt érhető el: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer

 

A korlátozás nem érinti a SEFAG Zrt munkavállalóit, az érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat, a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket, a jelzéssel ellátott turista útvonalakat használó turistákat, valamint a nem erdőlátogatónak minősülő, egyéb jogszabályok alapján belépésre jogosultakat!

 

A tilalom megszegői ellen szabálysértési eljárást kezdeményeznek.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb