Skip to main content

Nem adja át az államnak a labort Balatonföldvár

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2023. március 24. Péntek, 01:13

nem adja at az allamnak a labort balatonfoldvar f6f418d0 116673

Balatonföldváron több mint, két évtizede működik labor. A városvezetés az elmúlt években jelentős összegeket fordított az eszközparkjának modernizálására. A polgármestereknek most, levélben kell nyilatkozniuk arról, hogy átadják- e szakrendelőiket az államnak.

 

 

A város honlapján közölték: Holovits Huba polgármester az alábbi tájékoztatást küldte el az Országos Kórházi Főigazgatóság megkeresésére:

 

A Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában lévő, járóbeteg szakellátás keretében, J1-es szintű egészségügyi labor már hosszú ideje szolgálja a Társulást alkotó 13 település lakosait. A rendszer jelenleg is nagyon jól működik. A szolgáltatóval 2025. április 14-ig közbeszerzési szerződésünk van a feladatok ellátására. A médiában sokat emlegetett ,,egészségügy átalakítása” kapcsán hírek szóltak az egészségügyi laborok átszervezéséről és központosításáról is. Ekkor Társulásunk is foglalkozott a témával, viszont arra a döntésre jutottunk, hogy amíg jogszabály, illetve törvény nem rendelkezik másképpen, addig az eddig is jól működő rendszerben kívánjuk folytatni a szolgáltatás biztosítását.

 

Fotó: balatonfoldvar.hu

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb