Skip to main content

Bíznak az utószezonban a balatoni vendéglátósok

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2023. augusztus 25. Péntek, 07:37

capture 20230825 073556

Augusztus utolsó hétvégéjén is kitart a kánikulai idő, szombaton és vasárnap a legmelegebb órákban akár 32-38 fok is lehet, így sokan – kihasználva a jó időt – a Balatonnál töltik a nyár utolsó napjait. Ez jó hír a vendéglátósoknak, hiszen a nem túl erős nyár után egy erős forgalmú utószezont zárhatnak – hangzott el az ATV Híradó beszámolójában.

 

 

A vendáglátósok arra panaszkodnak, hogy az idei nyár nem tartozott a legerősebbek közé. A hétköznapokon a Balatonnál jóval kevesebben fordultak meg, mint egy évvel ezelőtt. A nyár végi időjárás azonban most kárpótolhatja őket, hiszen a kánikulának köszönhetően sokan az utószezonban is meglátogathatják a magyar tengert.

 

Kudonbrech Tímea, a balatonlellei Wanda Büfé ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy a hétvégék mindenhol erősek voltak és mivel ebben a két hétben is jó idő van, így a vendéglátósoknak augusztus 20. után nem kellett lehúzniuk a rolót, ugyanis ez most kitolódott.

 

A Makronóm Intézet felmérése szerint idén több mint 5 százalékos visszaesés volt a Balatonnál. A belföldi vendégéjszakák száma 10 százalékkal csökkent, a külföldieké viszont 14 százalékkal nőtt.

 

“Évek óta az egyik legrosszabb szezonunk az idei” – ezt már Lengyeltótiné Lajos Beáta mondta az ATV Híradó stábjának.

 

Az apartmanok üzemeltetői is az utószezon sikerében bíznak, mert így talán nyereséges lehet az idei évük.

 

A strand büfések pedig azt mondják, ha két-három hétig még marad a jó idő, akkor ők már nyereségesek lesznek, bár az biztos, hogy az idei forgalommal nem tudnak rekordokat dönteni.

 

Vasárnapig biztosan kitart a kánikula, az iskola kezdésig pedig 28-30 fokos meleg várható a Balatonnál.

 

Az ATV híradása itt tekinthető meg.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb