Skip to main content

Bringások ezrei lepik el a hétvégén a Balatont

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2023. szeptember 22. Péntek, 00:13

tour de zalakaros kids ride bianchi zobori gyerekverseny bringazas

Idén 16. alkalommal szervezik meg Zalakaroson Magyarország legnagyobb amatőr kerékpárversenyét szeptember 23-24-én, amelyen több ezer magánszemély mellett 70 vállalkozás is indul csapatával – derül ki a Balatoni Turizmus Szövetség közleményéből.

 

 

Már nem csak az egyéni turisták, de a vállalti csapatépítő tréningek, konferenciák helyszíne is a Balaton. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor ebben a tekintetben Budapest vetélytársa is lehet a régió.

 

A kétnapos, Tour de Zalakaros rendezvényen kicsik és nagyok is rajtvonalhoz állnak, a legelszántabbak egy 133 km-es biciklis maratonon is kipróbálhatják magukat.

A szombat-vasárnapi versenyprogram a zalakarosi Korzóról indul a Szabadics Ride csapatversennyel. Idén 70 nevezés jött a cégektől, a profi és amatőr kategóriában indulnak. Vannak köztük önkormányzatok, cégek, különféle szervezetek, egyesületek. Ötperces különbséggel rajtolnak és 33 km-t tekernek. De szombaton zajlik majd több száz nevezővel a Nilfisk gyermekkerékpáros verseny is, természetesen életkor szerint több kategóriában

 

– mondta Karádi Szabolcs főszervező.

 

A Balatoni Turizmus Szövetség és a BalatonBike365 támogatásával a gyerekversenynek nincs nevezési díja, illetve Füred Kapitány, a balatoni mesehős jóvoltukból rengeteg ajándékkal, gyerekjátékkal, müzliszeletekkel, tornazsákkal örvendeztetjük meg a kicsiket – tett hozzá a szervező. Mint mondta:

 

Az egyéni és céges versenyszámok mellett a sportos családokat szeptember 24-én a Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúra várja. Az egész család könnyedén és biztonságban tekerheti le együtt a 33 kilométeres kört, hiszen az útvonal szinte teljesen síkon halad, valamint kis forgalmú utakon és kerékpárutakon van kijelölve.

 

Fotó: tourdezalakaros.hu

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb