Skip to main content

Ezen a hétvégén még madarakat is gyűrűzhetsz

Írta: likeBalaton.hu
Megjelent: 2023. szeptember 28. Csütörtök, 00:01

madargyuruzesToreki11

A 31. Európai Madármegfigyelő Napokat szombaton és vasárnap (szeptember 30 - október 1.) rendezik meg, többek közt Fenékpusztán is. Madárgyűrűzéssel és -megfigyeléssel, kenuzással teheted teljessé a hétvégét.

 

 

madargyuruzesToreki17

A Madármegfigyelő Napok története és célja

 

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a Nemzetközi Madárvédelmi Tanács, a BirdLife International indította 1993-ban. Az eseményhez azóta közép-ázsiai partnerek is csatlakoztak, így a hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény immáron két kontinens őszi madárvonulásáról gyűjt adatokat a lakosság segítségével – hívta fel a figyelmet közleményben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

 

Programok és tevékenységek Fenékpusztán

 

A szervezet az előttünk álló hétvégén minden vármegyében várja programokkal a közönséget, Zalában az érdeklődőknek ezúttal is a fenékpusztai Balaton-parton található gyűrűző állomásra érdemes ellátogatniuk. A helyszínen szombaton és vasárnap is 9 és 15 óra között várják az érdeklődőket madárgyűrűzéssel és -megfigyeléssel, sőt, kedvező időjárás esetén a bázis kenujai is elvihetők egy-két órára. Utóbbihoz azonban előzetes regisztrációra van szükség, amit Benke Anikónál (20/290-80-60), vagy Benke Szabolcsnál (20/519-27-21) lehet megtenni.

 

Hogyan vehetsz részt a megfigyelésekben?

 

A rendezvényekhez bárki csatlakozhat akár otthonról is, a megfigyeléseket elektronikus űrlapon lehet rögzíteni és jelezni a szervezőknek. A szükséges kapcsolatok és segítség megtalálható az MME hivatalos honlapján.

 

Forrás: zaol.hu/Varga Andor

Nyitókép: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb