Skip to main content

Ismét fehérbor képviseli Somogyot

Írta: Sajtóközlemény
Megjelent: 2024. június 20. Csütörtök, 19:18

Somogy Bora 2024

A Bujdosó Pincészet 2023-as évjáratú Jolle Sauvignon Blanc borát választották a 2024.év Somogy Borává június 20-án a kaposvári Vármegyeháza Bormúzeumában.

 

 

A Somogy Vármegyei Önkormányzat 25. alkalommal hirdette meg Somogy Bora versenyét idén.

A felhívásra 11 pincészet nevezett a Dél-Balatoni Borvidékről összesen 33 - 20 fehér, 1 rozé, 9 vörös és 3 fehér pezsgő – mintával.

A győztes borokat háromtagú szakmai zsűri – Vesztergombi Csaba, a szekszárdi Vesztergombi Pince tulajdonosa, dr. Farkas Géza, a tokaji Szent Benedek Pincészet alapítója és tulajdonosa, Witzmann Mihály, borász – valamint a megye vezetőiből, képviselőiből, közéleti személyiségeiből álló társadalmi zsűri választotta ki vakkóstolással, a nemzetközi 20 pontos szabvány szerint.

A pontozás összesítése alapján 2024. év Somogy Bora a Bujdosó Pincészet 2023-as évjáratú Jolle Sauvignon Blanc lett.

A Somogyi Hírlap borának a Garamvári Szőlőbirtok 2022-es évjáratú Déli dűlő Chardonnay-t, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara az IKON Borászat 2020-as Cabernet Sauvignon, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy Vármegyei Igazgatósága a Garamvári Szőlőbirtok 2021-es Premium Syrah borát választották.

A Kometa a Várszegi Pincészet 2022-es évjáratú Rouge Merlot-Cabernet Franc, míg a Fino az IKON Borászat 2023-as Fehér tulipán Chardonnay-Zöldveltelini mellett döntött.

 

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb