Skip to main content

Helyreállítás miatt teljes útzár lesz a 7-es főút fonyódi, partfallal övezett szakaszán

Írta: Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Megjelent: 2015. november 03. Kedd, 15:42

magyar kozut nonprofit zrtElkezdődik az omlásveszélyes partfal helyreállítása Fonyódnál a 7-es főút mellett. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkák idejére ‒ 2015. november 4-e és várhatóan 2015. december 11-e között ‒ teljes szélességében lezárja az érintett szakaszt.

 

Elkezdődnek 2015. november 4-én a 7-es főút fonyódi, Vitorlás utcai magas parttal övezett (148+140-150+225 km szelvények közötti) szakaszán a partfal helyreállítási munkái. A beavatkozás idejére, várhatóan 2015. december 11-ig teljes útzár bevezetésére van szükség. Ennek oka, hogy a munkálatok során nagyobb mennyiségű törmelék kerülhet az úttestre, valamint a hegyoldalon lévő fák is megdőlhetnek, így azok közvetlen balesetveszélyt jelenthetnek az autósok számára.

 

A havaria jellegű beavatkozás során a legveszélyesebb szakaszon stabilizálják a szakadó partfalat. A munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a terület gazdájával, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.-vel együttműködve a már elkészíttetett tervek alapján végezteti el a kivitelezővel.

 

A munkálatok idejére a személygépjármű és autóbusz forgalmat önkormányzati utakra – a Szent István u., Kupavezér u., Turul u. és a József Attila u. vonalára ‒ terelik a szakemberek. A teherforgalom az M7-es autópályát veheti igénybe, csak célforgalom esetén használhatják a 7-es főutat. A főút fonyódi kikötő és Fonyód-Bélatelep vasútállomás közötti lezárt szakaszára, csak a kivitelező, illetve a Magyar Közút munkagépei hajthatnak be.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkák és a terelés idejére a közlekedők, valamint a lakosság türelmét és megértését kéri.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb