Skip to main content

Pályázati felhívás álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatására

Írta: Somogy Megyei Kormányhivatal
Megjelent: 2018. március 06. Kedd, 04:31

start job

A Somogy Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17. §-a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16.) MüM rendelet 10. §-a alapján pályázatot hirdet az álláskeresők vállalkozóvá válásának elősegítésére.

 

A pályázaton részt vehet, aki

 

- a pályázat benyújtását közvetlenül megelőzően - beleértve a pályázat benyújtásának napját

- a Somogy Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalainak Foglalkoztatási Osztálya által legalább egy hónapja folyamatosan álláskeresőként nyilvántartott vagy rehabilitációs ellátásban illetve rehabilitációs járadékban részesül és

- vállalja önmaga foglalkoztatását – munkaviszonyon kívüli tevékenységgel minimum 3 évig

 

A támogatás formája és mértéke:

 

A támogatás legfeljebb 3 millió forint összegig terjedő tőkejuttatás-támogatás. Ha az igényelt támogatási összeg nem haladja meg a 2 millió forintot, a támogatás vissza nem térítendő. Ha az igényelt támogatási összeg meghaladja a 2 millió forintot, a támogatás a 2 millió forintot meghaladó összeg erejéig visszatérítendő formában nyújtható. A támogatási összeg egésze nem haladhatja meg az összes beruházási költség nettó értékének 80%-át.

 

A pályázatok benyújtásának helye:

 

Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály, 7400 Kaposvár, Fő u. 37-39.

 

A munkaerő-piaci program pályázati időszaka 2018. február 28-tól nyílik meg, és a 2018. március 29-én zárul le.

 

A Somogy megyében megvalósuló beruházásokra vonatkozóan a pályázaton való részvételről, a pályázat feltételeiről a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya ad tájékoztatást.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb