Skip to main content

Hosszabb lesz a téli szünet

Írta: 444.hu
Megjelent: 2022. szeptember 29. Csütörtök, 12:13

kormanyinfo

December 22-től január 8-ig tart majd a téli szünet, ettől megtakarításokat várnak. Ahogy attól is, hogy kötelező szünetet rendelnek majd el az államigazgatásban is, ami "jelentős spórolásra ad majd lehetőséget".

 

 

Beszélt arról is, hogy az önkormányzatoknak jelentős terheket jelent majd a távhőszolgáltatás, mert tízszeresére, helyenként húszszorosára nőtt a távfűtéshez szükséges gáz ára. Lehet, hogy kormányzati segítségre lesz szükség, ezért felkérték Balla György fideszes képviselőt, hogy kormánybiztosként koordinálja az egyeztetéseket, és biztosítsa, hogy "a következő évet az önkormányzatok túl tudják élni". Ehhez kiadáscsökkentési terveket várnak az önkormányzatoktól.

 

Az őszi szünet rovására hosszabbodik meg a téli szünet egészítette ki Gulyás Gergely bejelentését Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Nincs központilag őszi szünet, 3 napot adhatnak az iskolák, tehát lehet, hogy lesz olyan iskola, ahol így is lesz őszi szünet, de ha nem döntenek így, akkor csak a Mindenszentek körüli hosszú hétvégét kapják a diákok.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb