Skip to main content

Tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2024. április 13. Szombat, 14:56

capture 20240413 145341

Budapest, 2024. április 13. – Idén a MÁV vonalain 16 baleset történt vasúti átjárókban, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

 

 

Egy baleset halállal végződött és három súlyos sérülésekkel járt. Tizenkét ember halt meg tiltott helyen tartózkodás miatt, őket elsodorta vagy elütötte a vonat. Egy ember életét követelte és ketten súlyosan megsérültek, amikor leugrottak a mozgó vonatról. Áramütés okozta a halálát annak a fiatalembernek, aki felmászott egy álló mozdony tetejére szelfit készíteni.

Értelmetlen halálesetek, amelyek mindegyikét az alapvető biztonsági szabályok megszegése és a figyelmetlenség okozta. A MÁV újra nyomatékosan kéri a közlekedőket a szabályok betartására és a körültekintő közlekedésre.

A szabályok megszegése miatt tizenhat járművel ütközött és tizenkét embert elütött a vonat, azonban a gázolások száma összességében ennél is jóval magasabb: 2024. első negyedévében huszonhárman döntöttek úgy, hogy a síneken vetnek véget az életüknek. A balesetek sok esetben többórás késéseket eredményeznek, amelyek sokezer utasnak okoznak bosszúságot, kellemetlenséget.

Minden gázolás traumatikus élmény a vonat vezetőjének, illetve azoknak az utasoknak is, akik a járműről vagy a peronról nézik végig az eseményeket. Ezt a témát dolgozza fel a MÁV-VOLÁN-csoport közelmúltban elindított podcast-sorozatának legújabb adása, amelyben Bognár Judit motorvonatvezető, Molnár Péter mozdonyvezető és Zerkovitz Dávid közlekedéspszichológus beszélget Somogyi Zoltán műsorvezetővel.

Tovább a teljes közleményre!

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb