Skip to main content

Kezdődik a Miénk a város fesztivál Kaposváron

Írta: MTI
Megjelent: 2016. augusztus 29. Hétfő, 14:08

mienk a varos kaposvar lead

Kaposvár, 2016. augusztus 29., hétfő (MTI) - Izgalmas, változatos programokat kínál a Miénk a város fesztivál, amelyre szeptember 2. és 4. között kerül sor Kaposváron.

 

Mintegy harminc eseményre várjuk a helybélieket és a városba látogatókat - mondta Jágerné Katona Zsuzsanna, az önkormányzat kulturális referense hétfőn a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

 

Horváth Gáborné, az Együd Árpád Művelődési Központ igazgatójának szavai szerint Kaposváron színpadra lép Szikora Róbert és az R-GO, az Alma együttes, az Edda Művek és mások mellett a Halott Pénz is.

 

A rendezvény ismertetője szerint a háromnapos esemény három fő helyszíne a Kossuth tér, a Szivárvány Kultúrpalota előtti Szivárvány-terasz és a Noszlopy utcai Hangár-terasz lesz. A neves előadók koncertjei mellett lesznek ismeretterjesztő rendezvények, kiállítások, színházi előadások is.

 

A három nap alatt bemutatkoznak táncstúdiók művészei, énekegyüttesek, fúvószenekarok. Az érdeklődők láthatnak fényfestést, kutyás felvonulást, fitneszbemutatót, hallhatnak utcazenét, részt vehetnek a Takáts Gyula megyei könyvtár meseolvasó- és mesekvíz-foglalkozásain és akár idegenvezetővel is tehetnek belvárosi sétát.

 

A Pódium Színház, Piroska és a Farkas című zenés gyermekszínházi darabjával jelentkezik, kiállítás nyílik Malgorzata Chomicz lengyel grafikusművész alkotásaiból a Kapos Art Galériában, és a felelős állattartás jegyében ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Szuper-eb Fesztivált a volt MHSZ-lőtér mögött.

 

A fesztivál kísérőprogramjainak látogatói megismerkedhetnek Somogy népművészetével, a honfoglalás időszakának és a középkornak az ételeivel, étkezési szokásaival, bekapcsolódhatnak a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásaiba.

 

A rendezvény ideje alatt vásárt tartanak kézműves portékákból, borudvar nyílik, szabadtéri vendéglátóhelyek működnek.

 

A Miénk a város fesztivált először 2010-ben, a somogyi megyeszékhely belvárosának felújítása alkalmából szervezték meg.

mienk a varos kaposvar

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb