Skip to main content

Naplemente címmel Omega Szimfonik emlékkoncert Keszthelyen

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2022. július 15. Péntek, 00:51

capture 20220715 005038

Naplemente címmel Omega Szimfonik emlékkoncert 2022. július 24.-én, vasárnap, 20.30-tól Keszthelyen a Festetics-kastélyparkban. A szimfonikus koncerten egy különleges, szabadtéri helyszínen tisztelegnek a legendás hazai együttes előtt.

 

 

A koncerten fellép az Omega Szimfonik, a Bolyki Soul & Gospel Kórus és Lepés Gábor „Lepe”, valamint olyan vendégek lesznek, mint Miklósa Erika, Király Linda, Dolhai Attila, Szabó Győző vagy Roby Lakatos – a szervezők tájékoztatása szerint.

 

A fellépő művészek Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán operaénekesnő; Király Linda énekesnő; Roby Lakatos magyar hegedűművész; Dolhai Attila Jászai Mari-díjas magyar színész; musicalénekes, operetténekes, érdemes művész; Szabó Győző Jászai Mari-díjas magyar színész; Bolyki Balázs énekes, zeneszerző, dalszövegíró és Lépés Gábor “Lepe” zenész, billentyűs, zeneszerző.

 

A 120 perces koncert házigazdája Jordán Tamás, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes művész. A szimfonikusok olyan nagyszerű zenekarokból állnak össze, mint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapest Schoring.

 

A zenekar terveiben évek óta szerepelt a nagyszabású emlékkoncert a keszthelyi Festetics-kastély parkjában, de Benkő László és Mihály Tamás halála felülírta azt. „Kóbor János „Mecky” nagyon szeretett volna Keszthelyen egy emlékezetes koncertet csinálni, így tisztelegve az elhunyt tagok előtt, de János halála ezt a tervet is meghiúsította. Így Trunkos András az Omega menedzsere és Lepés Gábor zenész, zeneszerző arra jutottak, hogy az Omega együttes a Naplemente című emlékkoncerttel tiszteleg elhunyt és élő tagjai életműve előtt.

 

Vendégfellépők: Miklósa Erika, Király Linda, Dolhai Attila, Szabó Győző, Roby Lakatos

 

További információ: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/omega-szimfonik-naplemente-keszthely-festetics-kastelypark-580500/event.html?co=hun

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb