Skip to main content

Július első hétvégéjén lesz a KeszthelyFest

Írta: hirbalaton.hu
Megjelent: 2024. február 17. Szombat, 08:03

keszthelyfest 2024 programok jegyvasarlas

Idén is nagyszabású rendezvényként szervezik meg a KeszthelyFest-et. Erről tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő polgármester. A Fő tér július első hétvégéjén telik meg élettel, több koncert és kitelepülő lesz. Minden korosztályra gondoltak a szervezők, a zenés előadásokon túl kultúr- és gasztroudvart is terveznek – írja a tvkeszthely.hu.

 

 

2023-ban új alapokra helyezték a KeszthelyFest-et, több helyszínen zajlottak az események. Koncertek, irodalmi előadások, képzőművészeti kiállítások és gasztrobemutatók is tarkították a kínálatot. Több mint 10.000-ren érkeztek a városba a nagyszabású rendezvénysorozatra.

Idén háromnapos rendezvényre készül a város, erről Manninger Jenő polgármester számolt be sajtótájékoztatón. Elhangzott, a tavalyi fesztivál sikerét mutatja, hogy már több szállásadó is jelezte, hogy a 2024-es rendezvény idejére foglaltak szobát az érdeklődők. A szervezők továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a különböző generációkat megszólító, összművészeti jellegre.

„Tavaly nagyon sokan voltak a KeszthelyFesten és sikerült egy minden eddiginél nagyobb fesztivált szervezni. És most is ezt akarjuk. annyi a különbség, hogy visszatérünk a háromnaposhoz, mert most az Európa Kulturális Főváros támogatása nem áll rendelkezésünkre, ugye annak már vége van. Ezért háromnapos lesz, de három napon keresztül legalább egy olyan fesztivált szeretnénk, mint tavaly volt és sőt, még inkább a fiataloknak szólót és még nagyobb látvánnyal.”

Július 5-én T. Danny koncertjével kezdődik a fesztivál. Aznap fellép még KKevin, Jauri, Pumped Gabó és Miskovits Marci. Szombaton az Ocho Macho nagykoncertjére várják az érdeklődőket, de színpadra lép Azorka, Zoller Zsolt és a Kacaj együttes is. A KeszthelyFest partnere és fő támogatója a Viviera Beach. Külsős helyszínként a Balaton-parton szombaton belépőjegyes programmal várják a bulizni vágyókat Majka és a Coronita Allstars fellépésére. Vasárnap a Fő téren Neoton Família és Bikini nagykoncert lesz, majd Szatmári és Szakos Andi, valamint Náksi is itt lesznek.

„A költségvetésből biztosítva van a fedezet, de pályázunk is. Egyrészt a Visit Balaton 365 Kft-hez, ami egy turisztikai ügynökség Kft-je, amelynél lehet ilyen programokra pályázni. Másrészt pályázunk a Balatoni Fejlesztési Tanácshoz is. Nyilvánvaló azért mind könnyebbséget jelentenek majd a költségvetés számára. De alapvetően megterveztük és ami a lényeg, azért is jelentettük be most, hogy most már célegyenesbe kerültünk, mert a legnagyobb nevekkel a szerződések megvannak.”

– emelte ki a polgármester.

A fesztivál összművészeti jellegét megtartva most is lesz család-, valamint kulturális udvar az Amazonnál és a Pethő-Háznál. A gasztronómia területén is tovább bővül a kínálat. A programsorozat bővítéséhez jelenleg is zajlanak egyeztetések a Helikon Kastélymúzeummal a kastélykerti programok kapcsán – tette hozzá Manninger Jenő.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb