Skip to main content

Őszi haltelepítés a Balatonon

Írta: mti
Megjelent: 2013. szeptember 26. Csütörtök, 14:42

mti hirfelhasznaloSiófok, 2013. szeptember 26., csütörtök (MTI) - Hétfőn megkezdődnek az őszi balatoni haltelepítések, mintegy 315 tonna pontyot és több száz darab süllőt, csukát, harcsát engednek a tóba 19 helyszínen december közepéig - tájékoztatta Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön.

Az idén a cég számára előírt kötelezettség 300 tonna két- és háromnyaras ponty telepítése, amiből eddig tavasszal közel 15 tonnát teljesített. A társaság a tervezetten felül vállalta további 30 tonnányi ponty Balatonba engedését, a nyári szórványos pontyelhullás, valamint a Sió zsilipjében elhelyezett angolnacsapdában rekedt pontyok pótlására. A cég tógazdaságainak termésétől függően még az idén egynyaras süllőket, egy-, illetve kétnyaras csukákat, valamint kétnyaras harcsákat is telepítenek.

A telepítések nyilvánosak lesznek, azok pontos idejét és helyszínét a honlapján közli a halgazdálkodási társaság és telefonon is értesíti a helyi horgászegyesületeket. Füstös Gábor megjegyezte: bár rendre akadnak horgászok, akik megkérdőjelezik, valóban megtörténik-e az előírt mennyiségű hal telepítése, évek óta legfeljebb a vízbe engedések helyszínére érkeznek ki ellenőrizni, holott nyilvános a tógazdaságoknál a berakodás is, ahol látható, hány kilogramm, illetve darab hal kerül a szállító járművekbe.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb