Október 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok

Írta: mti
Megjelent: 2022. október 14. Péntek, 08:18

mav volan

Budapest, 2022. október 14., péntek (MTI) - Október 31-ig érvényesek az előző félévre matricával ellátott diákigazolványok, ezért a MÁV-Volán-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

 

 

A MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

 

Azon diákok, akik október 31. előtt nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték, az igazolvány kiadásáig kapott QR kódos, nyomtatott igazolással tudják a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket igénybe venni. November 1-jétől csak az eredeti pecséttel és aláírással ellátott diákigazolvány-helyettesítő igazolás fogadható el - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt.

 

Az oktatási intézmények levelező oktatásban részt vevő tanulója érvényes diákigazolvánnyal a lakóhely és az oktatási intézmény között jogosult kedvezményes menetjegy váltására - olvasható a közleményben.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb